NOR CURIER 930X122

dsp argeș

BOALA SĂRĂCIEI UCIDE ÎN ARGEȘ

Boala sărăciei ucide în Argeș. În majoritatea ţărilor dezvoltate tuberculoza este o boală aproape eradicată.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Nu e şi cazul României. În 2018 România era ţara europeană cu cea mai mare incidenţă a tuberculozei: de 6 ori media Uniunii Europene.În județul Argeş, de exemplu, încă există sute de bolnavi luaţi în evidenţă. Și mai grav este că tuberculoza ucide și în prezent în Argeş.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut în evidențele oficiale se aflau 255 de argeșeni bolnavi de tuberculoză. În aceeași lună, noiembrie 2018, cinci argeșeni au decedat din cauza tuberculozei.

Citiți și: Controale ,,la sânge” într-un spital din Argeș. Nereguli deosebit de grave

Unii bolnavi de TBC dezvoltă rezistenţă la antibioticele clasice, iar tratamentul bolii devine din ce în ce mai dificil sau chiar imposibil.

Tuberculoza este considerată o boală a sărăciei. Majoritatea absolută a pacienților provin din medii sărace. Nu au loc de muncă, nu au venit și trăiesc la limita subzistenței.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3