NOR CURIER 930X122

cazuri

CAMPANIE ÎN ARGEȘ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII

Direcţia de Sănătate Publică Argeş derulează până pe 27 mai campania de informare şi educare dedicată Zilei Europene Împotriva Obezităţii (17 mai). Campania se desfășoară în Piteşti şi în Mioveni.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Acţiunea este dedicată conştientizării acestei afecţiuni, în contextul în care supragreutatea şi obezitatea reprezintă al cincilea risc de decese la nivel global. În iunie 2013 Asociația Medicală Americană a recunoscut obezitatea ca boală. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prevalenţa obezităţii s-a dublat începând din anul 1980 şi până în prezent. Tema aleasă pentru celebrarea Zilei Europene Împotriva Obezităţii în anul 2014 se referă la prevenirea apariţiei obezităţii în rândul tinerilor. Sloganul campaniei este „Puternici pentru viață”.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, numărul de cazuri de obezitate în Argeş are o tendinţă de scădere. Dacă în 2010 erau înregistrate 2.282 de persoane cu obezitate, în 2011 numărul acestora a ajuns la 1.961, iar în 2012, la 1.828 de cazuri.

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3