Donaris 930 x 122

ceai

CEL MAI EFICIENT REMEDIU ÎMPOTRIVA RĂCELII

Dacă vă puteți da seama de pericolul unei răceli încă din faza de început, înainte ca aceasta să pună stăpânire pe organismul dumneavoastră, vă va fi mult mai uşor să scăpaţi de ea. Dar cum, din diverse motive, nu toată lumea reuşeşte să o stopeze de la primele semne, de multe ori este nevoie şi de un drum la cabinetul medicului.

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

Până a ajunge acolo, însă, aveţi la îndemână câteva remedii naturiste care să vă ajute să luptaţi împotriva acestor afecţiuni specifice sezonului rece. Cunoscute şi uzuale sunt ceaiurile naturale din plante. Ele trebuie băute ponderat, pe parcursul întregii zile şi pe o perioadă de minim 4-5 zile. Trebuie să fie calde, nu fierbinţi. Plante cu efecte pozitive rapide în privinţa ameliorării stării de sănătate în cazul răcelilor şi gripei sunt teiul şi socul (de la care se folosesc florile), busuiocul, sunătoarea, menta (utilizată în stările febrile asociate cu migrene), măceşele, coacăzele și coada şoricelului (se folosesc mai ales florile). Ca reguli complementare, atunci când ne tratăm cu aceste ceaiuri şi infuzii din plante trebuie să reţinem următoarele:

-Ceaiurile nu se vor bea nici reci, dar nici fierbinţi. Vor fi calde atât cât să le putem suporta.

Citiți și: Creștere alarmantă! Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie

-Se vor folosi proaspete, imediat după ce au fost pregătite. Substanţele active din plante îşi pierd efectul la scurt timp după preparare.

-Se vor bea nu mai mult de trei căni de ceai pe zi, iar cura/tratamentul cu ceaiuri nu va dura mai mult de două săptămâni.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90