New Profesional Consult 930 x 122

asistenta medicala

COPIII ȘI SOȚUL UNEI ASISTENTE INFECTATE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN, CONFIRMAȚI CU COVID-19

Copiii și soțul unei asistente medicale infectate de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, confirmați cu COVID-19.

Citiți și: Încă un expert „prezice” sfârșitul pandemiei

Asistenta se numără printre cele 24 de persoane (cadre medicale și pacienți) de la Spitalul Județean ale căror rezultate la testul coronavirus au ieșit pozitive.

Asistenta lucra la Secția Chirurgie Vasculară, fiind unul dintre contacții direcți ai medicului în cazul căruia „Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a început cercetarea penală, într-un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, după cum anunța Instituția Prefectului – Județul Argeș („a refuzat testarea timp de o săptămână și chiar portul măștii de protecție, deși avea simptome specifice”, conform Direcției de Sănătate Publică Argeș).

Citiți și: Valul 5: Care va fi evoluția cazurilor în rândul copiilor

Rezultatele testelor au arătat că și soțul asistentei medicale și cei doi copii ai acestora au COVID-19. Cu alte cuvinte, întreaga familie a asistentei.

Toți cei 4 au fost internați în spital.

Sunt așteptate să vină rezultatele probelor recoltate și de la alte persoane din focarul de la SJU Pitești.

Reamintim că prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat aseară că vor fi testați „toți membrii personalului și toți pacienții din Spitalul Județean de Urgență” (AICI, amănunte despre situația de la SJU Pitești).

Până acum, bilanțul infectărilor cu noul coronavirus în urma situației de la SJU Pitești este de 27 (inclusiv medicul acuzat de DSP Argeș că ar fi sursa îmbolnăvirilor și cei 3 membri ai familiei asistentei). 

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441