930 x122 grota rece

copil

COPILUL DIN MIOVENI CU SHU, ÎN STARE GRAVĂ

La această oră în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din Capitală sunt internați 6 copii cu diagnosticul sindrom hemolitic uremic (SHU), anunță Ministerul Sănătății.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Dintre aceștia, 5 copii sunt internați în Secția de Nefrologie, 2 făcând dializă peritoneală.

Cel de al 6-lea copil se află internat în Sectia de Terapie Intensivă (ATI), acolo unde este supus procedurilor de dializă peritoneală și urmează tratament specific. Starea lui este gravă, dar stabilă, existând indicii privind simptomatologie neurologică. Este vorba despre copilul în vârstă de 1 an și patru luni din Mioveni transferat pe 24 februarie de la Spitalul de Pediatrie din Pitești. „Acesta are confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic cu complicații neurologice la debut și este într-o situație nefavorabilă.”, precizează Ministerul Sănătății.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Amintim că micuțul din Mioveni aflat în această stare a fost plimbat între mai multe spitale: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/fetita-din-arges-cu-suspiciune-de-shu-plimbata-intre-spitale/. (Foto Arhivă: publika.md)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3