930×122 CAPRA 5

bebelusi

CRIZA BEBELUŞILOR A TRIPLAT NUMĂRUL COPIILOR LA PEDIATRIE

Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, afirmă că pe fondul crizei bebeluşilor numărul prezentărilor la Urgențele unității pe care o conduce s-a triplat față de o perioadă obișnuită. Pe bună dreptate, în condițiile în care nici până acum autoritățile nu au fost în stare să depisteze cauza îmbolnăvirilor, părinţii sunt speriaţi şi se prezintă la spital la cele mai mici semne că ar fi ceva în neregulă cu copiii.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Pe de altă parte, Stan precizează că, în urma discuțiilor de ieri cu ministrul secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu, au fost deblocate posturile vacante din spital. Este vorba de 30 de posturi, dintre care 11 de medici.

În plus, potrivit sursei citate, există premise ca la Spitalul de Pediatrie din Pitești să fie adus un echipament care să permită dializa peritoneală la copii (acum acest tip de dializă se poate face doar în Bucureşti). De asemenea, Spitalul de Pediatrie s-a dotat cu teste rapide de detectare a toxinei generate de E-coli, iar copiii care ajung la Urgenţe sunt diagnosticaţi înainte de a fi trimişi pe secţii, informează Vasile Stan.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Părerea generală despre Spitalul de Pediatrie din Pitești este, însă, foarte proastă. Părinții reclamă condiții insalubre, lipsă de profesionalism și comportament sfidător din partea personalului. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/trebuie-sa-ti-pazesti-copilul-sa-nu-i-intre-gandaci-in-gura/.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3