930 x122 grota rece

pacienti

DECIZIE IMPORTANTĂ PRIVIND PACIENŢII ASIMPTOMATICI

Astăzi, potrivit declaraţiilor Ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, va fi instituit un ordin de ministru prin care pacienţii COVID-19 asimptomatici vor fi izolaţi acasă, după 10 zile de spitalizare.

Citiți și: Trei pacienți morți în Spitalul de Psihiatrie! 29 sunt în stare foarte gravă!

„La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Motivarea ministrului este explicată prin faptul că simptomele pot apărea şi la cinci zile după infectare, astfel fiind necesară supravegherea medicală.

Citiți și: Avertisment. Românii au acces doar la medicamente scumpe!

(Sursa: Agerpres.ro)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3