930×122 CAPRA 5

cătălin cîrstoveanu

DOCTORUL CÎRSTOVEANU, „ÎNGERUL COPIILOR”, SPRIJIN PENTRU NOUL SPITAL DIN MIOVENI

Doctorul Cîrstoveanu, „îngerul copiilor”, sprijin pentru noul spital din Mioveni. Cunoscutul și foarte apreciatul medic neonatolog Cătălin Cîrstoveanu, de la Spitalul „Marie Curie” din București, supranumit și „îngerul copiilor”, se implică în proiectul viitorului nou spital aflat în construcție în orașul Mioveni.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

„O echipă medicală de specialiști, condusă de neonatologul argeșean Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul „Marie Curie”, implementează în noul spital din Mioveni, alături de echipa tehnică de pe șantier, un avansat sistem informatic digital, care funcționează în prezent doar în marile spitale europene și în centre universitare din țară.

Acest sistem are rolul de monitorizare și securizare a pacienților critici, aflați în blocul operator, în Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă și în Unitatea de Primiri Urgențe, de unde colectează o serie de date de la nivelul patului fiecărui pacient, precum și alte sisteme vitale, rezultatele interpretate fiind transmise în timp real personalului medical din camera de comandă și monitorizare.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Totodată, acest sistem informatic este parte a sistemului de telemedicină și poate fi utilizat în acest scop.

Organizarea spațiilor, montarea echipamentelor informatice și medicale, dar și cursurile de pregătire cu personalul de specialitate de la Spitalul Mioveni vor fi realizate tot de echipa condusă de dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul „Marie Curie”, cărora le mulțumim pentru marele ajutor oferit”, informează primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90