SMART KIDS 930X122

epidemie

E OFICIAL! AVEM EPIDEMIE ÎN ROMÂNIA

E oficial. Avem epidemie în România. Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă.

Citiți și: O mare companie italiană face fabrică în România. Sute de locuri de muncă

„În primele 8 luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe. 2 copii au murit. Un al 3-lea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, dar așteaptă confirmarea finală. Comparativ cu anul 2015, creșterea este mai mult decât alarmantă. În tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces.

Ministerul Sănătății condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmulțirea cazurilor de rujeolă de zeci de ori într-un singur an.

Citiți și: Colos german, discuții pentru fabrică în România

În România, în ultimii doi ani, nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR.

Cele 3 cazuri de deces au survenit la copii cu vârsta de sub 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copiii sub 1 an sunt protejați de așa numitul efect de protecție de grup. Mai simplu, cei 3 copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare, dacă aceștia ar fi fost vaccinați.

Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni, cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an.

Distribuția cazurilor pe județe:

– la granita dintre judetele Bistrița Năsăud și Cluj (219 cazuri)

– în județul Mureș (145 de cazuri)

– în județul Arad (113 cazuri, dintre care 2 decese la copii cu vârsta sub 1 an)

– în județul Timiș (71 de cazuri, dintre care 1 deces la copil cu vârsta sub 1 an)

– în județul Suceava (27 de cazuri)

– în județul Brașov (33 de cazuri)

– în județul Sălaj (7 cazuri)

– în județul Hunedoara (14 cazuri)

– în județul Caraș-Severin (13 cazuri)

– în județul Alba (3 cazuri).

Cazuri sporadice de rujeolă au fost confirmate la persoane nevaccinate sau incomplet vaccinate din București (4 cazuri) și din județele:

– Bacău (3 cazuri)

– Bihor (1 caz)

– Constanța (3 cazuri)

– Dâmbovița (2 cazuri)

– Giurgiu (1 caz)

– Mehedinți (1 caz)

– Neamț (2 cazuri)

– Olt (2 cazuri)

– Sibiu (3 cazuri)

– Vaslui (1 caz).

Cazuri sporadice înseamnă cazuri care nu pot fi legate între ele în număr de minimum 3. Până în luna august, inclusiv în regiunile afectate, au fost recuperați la vaccinare 573 de copii cu vârste între 1 și 15 ani.”, informează Ministerul Sănătății. (Sublinierile aparțin redacției)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90