NOR CURIER 930X122

curtea de arges

EVUL MEDIU ÎN MEDICINĂ LA SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ

Parlamentarul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, publică pe pagina sa de socializare o mărturie despre modul în care sunt tratați pacienții din Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

“Evul Mediu românesc în medicină! Cabinetul de consultații ginecologice din Spitalul Municipal Curtea de Argeș!

Această unitate sanitară a fost acreditată de ANMCS (n.r. – Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate), o structură care a luat zeci de mii de euro de la acest spital pentru tone de hârtii, dar autoritățile nu au investit bani pentru creșterea calității actului medical!

Citiți și: Accident cu 2 mașini, lângă Kaufland!

Ce femeie are curajul să se urce pe acea masă pentru consultații?”, scrie deputatul.

Mărturia este a unei paciente care a apelat în seara de Revelion la serviciile medicilor de la spitalul din Curtea de Argeș: “Spre neplăcerea mea, vă trimit acest mesaj sesizând astfel condițiile de neimaginat dintr-un spital românesc (Spitalul Municipal Curtea de Argeș).

De doi ani nu mai locuiesc în România, vin ocazional. Spre nefericirea mea, anul trecut (2019) am venit în vacanța de iarnă acasă, însărcinată fiind în 14 săptămâni.

Ghinionul meu a fost ca în seara de Revelion să îmi apară pe piele o iritație/alergie foarte urâtă. Văzând că nu se ameliorează, am decis să merg la serviciul Urgențe de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Am intrat în unitatea spitalicească – o liniște totală. Ajung la Urgențe și-mi spun problema.

Dânșii fiind depășiți de situație, spun că nu își asumă să-mi administreze ceva fiind gravidă și mai bine merg la secția de ginecologie, deoarece este medic de gardă.

Însoțită de o doamnă asistentă, ajung în secție, unde medicul era de negăsit. Într-un sfârșit apare medicul, aparent “obosit” (ora 21:30), și foarte ofensat mă întreabă: ”Care-i treaba? Ce s-a întâmplat?”. Ușor speriată, îmi spun problema, iar replica mă lasă efectiv fără cuvinte: “Pentru atât ai venit? De ce nu ai chemat elicopterul SMURD să te aducă? Mergi acasă și așteaptă!”

Sunt uimită, șocată, fără cuvinte! Cum, pe banii noștri, suntem dați afara dintr-un spital? (…)

Menționez că nu am fost înregistrată, iar la plecare domnul doctor mi-a spus “dacă ai venit cu fițe, mergi la privat!”, ținând cont că la noi în oraș la ora aceea nu exista un cabinet privat deschis”.

Femeia a atașat mărturiei sale și două fotografii făcute în cabinetul de consultații ginecologice din Spitalul Municipal Curtea de Argeș. (Sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3