930X122 MAIA

campulung

FOCAR COVID-19 ÎN SPITALUL CÂMPULUNG/CADRE MEDICALE, INFECTATE. REZULTATELE ANCHETEI

Instituția Prefectului Argeș informează: „Referitor la focarul de COVID-19 existent în Spitalul Municipal Câmpulung, facem următoarele precizări:

Citiți și: Înfiorător! Gravidă lăsată să aștepte ore în șir la spital până i-a murit copilul

Din 6 aprilie 2020, DSP Argeș a început o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Câmpulung. Până în prezent au fost confirmate drept infectate cu coronavirus 17 persoane: 1 medic, 9 asistente și 7 infirmiere. Medicul infectat a fost internat, inițial, în Spitalul Municipal Câmpulung, fiind apoi transferat la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București. Medicul a fost externat pe 11 aprilie, fiind declarat vindecat.

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale și una comunitară. Cea din urmă a venit dintr-o comună din Argeș, de unde evoluează un focar de COVID-19 încă din data de 3 aprilie. Conform DSP Argeș, focarul din comuna respectivă ar fi la orginea infectărilor din Spitalul Municipal Câmpulung.

Citiți și: Cum a fost prins un „șmecher” conducând

Menționăm că, prin hotărârea CJSU din 3 aprilie 2020, Spitalul Municipal Câmpulung a fost desemnat drept spital suport pacienți COVID-19 suspecți sau pozitivi.

DSP Argeș a identificat 43 de cadre medicale și personal auxiliar din mai multe secții ale Spitalului Municipal Câmpulung care au fost expuși la serviciu contactului apropiat. Dintre aceștia, 17 cazuri simptomatice au fost confirmate COVID-19, iar 6 au fost infirmate.

La 23 de contacți simptomatici, de la care au fost prelevate probe, se așteaptă încă rezultatele finale.

Au fost identificați și 42 de contacți apropiați din familiile celor confirmați drept infectați, starea lor de sănătate fiind monitorizată activ.

Toate cazurile confirmate au fost transferate la Spitalul Orășenesc Mioveni.

S-a suspendat activitatea pentru 48 de ore în două secții ale Spitalului Municipal Câmpulung, pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției. S-a dispus ca personalul medical să fie instruit pentru purtarea echipamentului de protecție individuală la intrarea în fiecare tură.

Prefectul Emanuel Soare a declarat că cei responsabili pentru extinderea infecțiilor în Spitalul Municipal Câmpulung vor fi trași la răspundere, propunând Ministerului Sănătății demiterea lor din funcții”.

Reamintim că probleme sunt și la Spitalul Județean de Urgență din Pitești (AICI, subiectul pe larg). (Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

SMART KIDS 570×90