New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

DOCTORUL INFECTAT DE LA SPITALUL JUDEȚEAN A INTRAT ÎN CONTACT CU ZECI DE PACIENȚI ȘI CADRE MEDICALE/SECȚIE ÎNCHISĂ

Referitor la situația creată în Spitalul Județean de Urgență Pitești (AICI, amănunte despre caz), Instituția Prefectului Argeș face următoarele precizări:

Citiți și: Pitești. Urgența Spitalului Județean, luată cu asalt!

„Conform datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență infectat cu coronavirus este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale.

Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical, nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile.

Citiți și: Pitești: Decizie la Spitalul Județean pentru folosirea medicamentelor

Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.

S-a luat decizia închiderii Secției de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean de Ugență Pitești, după ce pacienții vor fi transferați și personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu.

Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testați, iar rezultatele vor fi cunoscute în această seară. Prefectul Argeșului, Emanuel Soare, susține că va lua o decizie cu privire la conducerea Spitalului Județean de Urgență imediat după ce va afla rezultatele.

Mă aștept să facă un pas înapoi cei vinovați. Aștept rezultatul testelor asistentelor. Dacă acestea sunt pozitive, voi solicita la minister demiterea managementului spitalului, declară prefectul Emanuel Soare.

Pe această speță Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor”.

RAW FOTO 555 X 222

Comentarii

570 pe 90 Costache