930×122 CAPRA 5

coronavirus

MEDIC DE LA SPITALUL JUDEȚEAN, INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS

Medic de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, infectat cu noul coronavirus. Rezultatul testului COVID-19 (prin sistem Real Time PCR) în cazul doctorului (de la Secția de Chirurgie Vasculară) a ieșit pozitiv.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Rezultatele testelor pentru asistentele medicale tot de la Spitalul Județean care, odată cu doctorul, au fost și ele izolate aseară vor fi gata probabil în cursul zilei de mâine.

„Ancheta epidemiologică a început deja. Ca de obicei, toate contactele directe sunt identificate și introduse în izolare. Au început mai multe tipuri de investigații, conform legii.

Citiți și: Pitești. La Spitalul Județean va avea loc ceva extraordinar!

La Câmpulung am închis focarul din spital imediat. Așa se va întâmpla și aici, vă asigur.

Pornim de la premisa că tot ce e mai rău s-a întâmplat deja. Vom face tot ceea ce se impune pentru a identifica și a bloca focarul.

În timpul și în urma anchetei se dispun măsuri imediate. În funcție de contactele identificate, se pot închide și sectii, desigur.

Toate persoanele (i)responsabile vor răspunde în fața legii”, anunță prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Amintim că ieri un medic și patru asistente de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești au fost plasați în izolare după ce au început să manifeste simptome de infecție respiratorie acută.

„Domnul doctor avea o tuse de două saptămâni, iar asistentele aveau semne de răceală de vreo două-trei zile. Spitalul nu a comunicat nimic DSP-ului (n.r. – Direcția de Sănătate Publică) despre aceste situații. Au fost trimiși acasă toți, în izolare, și li s-au prelevat probe”, preciza ieri prefectul de Argeș (AICI, amănunte).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3