930×122 CAPRA 5

greva

GREVA DIN SPITALE, SUSPENDATĂ

Greva generală din spitale a fost suspendată. Federaţia Sanitas anunță că suspendă temporar greva având în vedere adoptarea în comisiile parlamentare a amendamentelor cu privire la legea salarizării, dar și simularea de astăzi a intervenţiei în caz de cutremur, acțiune la care spitalele trebuie să participe.

Citiți și: Noi reguli privind vizitarea bolnavilor internați în spitale!

„Luând act de adoptarea amendamentelor la OUG nr. 20/2016 în şedinţele comune ale comisiilor de buget, finanţe, bănci şi muncă şi protecţie socială de luni, 31.10.2016, şi, marţi, 1.11.2016, ţinând cont de declanşarea codului roşu de intervenţie în caz de cutremur declarat marţi dimineaţă, care presupune implicarea tuturor unităţilor medico-sanitare din ţară, având în vedere faptul că unităţile sanitare publice de stat suferă şi aşa de o lipsă acută de personal care afectează în primul rând viteza de reacţie şi promptitudinea cu care pacienţii noştri pot fi trataţi, luând în considerare angajamentul ferm al majorităţii deputaţilor de a vota în următoarea şedinţă de plen amendamentele la OUG nr. 20/2016 propuse de organizaţia noastră, Federaţia Santitas din România suspendă temporar acţiunile de protest aflate în desfăşurare.”, transmit sindicaliştii.

Prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi, avertizează că greva din sănătate va fi reluată dacă legea nu va fi votată luni de plen în forma agreată în şedinţa comisiilor reunite: „În acest moment suspendăm temporar acţiunile de protest până la o dată pe care o vom comunica, în cazul în care luni nu vom avea în plenul Parlamentului răspunsul care ni s-a promis.”

Citiți și: Argeș: Grevă de amploare! Aproape toți angajații au oprit lucrul

Detalii despre cum s-a desfășurat greva în Pitești, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3