New Profesional Consult 930 x 122

catalin usurelu

MESAJUL CARDIOLOGULUI CĂTĂLIN UȘURELU: „STAȚI ACASĂ! NE AJUTAȚI SĂ CÂȘTIGĂM TIMP!”

În România, vârful epidemiei COVID-19 ar putea fi atins în a doua jumătate a lunii aprilie. A spus-o chiar ministrul Sănătății, la Televiziunea Română, unde a afirmat recent că, la respectivul moment, s-ar putea ajunge la circa 10.000-15.000 de cazuri.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive, a mai explicat Nelu Tătaru.

Dacă în Argeș, oficial, situația îmbolnăvirilor nu este deocamdată alarmantă, nu înseamnă că spitalele din județ nu vor avea parte de valuri de pacienți COVID-19.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

Dacă spitalele din Argeș angrenate în lupta cu noul coronavirus vor face sau nu față pacienților depinde tocmai de acest aflux de solicitări.

Stați acasă! Ne ajutați să câștigăm timp!” – este mesajul șefului interimar al Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Argeș, dr. Cătălin Ușurelu, postat pe pagina sa de Facebook.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș a stabilit de săptămâna trecută lista unităţilor sanitare care vor primi cazurile de COVID-19, listă pe care a și actualizat-o în weekend. Numărul unităţilor spitaliceşti din Argeş care vor primi pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus se va suplimenta însă în funcţie de necesităţi.

Iată unde vor fi tratați, deocamdată, acești bolnavi:

– Spitalul Orăşenesc Mioveni, 2 corpuri de clădire (sediul vechi) – pentru adulţi suspecţi şi confirmaţi;

– Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Secţia Boli Infecţioase în 2 pavilioane (separat de corpul central) – adulţi suspecţi şi confirmaţi, copii confirmaţi – cazuri uşoare şi medii. Pentru cazurile grave Spitalul va face demersuri conform protocoalelor de transfer interclinic  în vigoare;

– Spitalul Municipal Câmpulung, corp de clădire Boli Infecţioase pentru adulţi confirmaţi şi Secţia Pediatrie corp central pentru copii suspecţi;

– Spitalul Municipal Câmpulung, corpul central va fi folosit pentru maternitate COVID-19 şi asistare co-morbidităţi acute la pacienţii COVID-19;

– Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, corp clădire pneumologie, va fi folosit pentru adulţii suspecţi;

– Spitalul de Pediatrie Piteşti va asigura urgenţele chirugicale pediatrice la pacienţii COVID-19, precum şi patologia infecţioasă pediatrică care necesită spitalizare.

– Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” din comuna Valea Iașului va fi destinat tratării pacienților suspecți și diagnosticați cu SARS COVID 19.

Deocamdată, Spitalele de Pneumoftiziologie Leordeni şi ”Sfânta Maria” Vedea vor continua să asigure asistenţă medicală în conformitate cu structurile aprobate.

Pacienţii aflaţi în carantină sau izolare la domiciliu vor apela Serviciul de Ambulanţă prin sistemul 112 pentru orice problemă de sănătate acută. Pacienţii care întrunesc elementele definiţiei de caz COVID-19 vor fi transportaţi la spitalele desemnate, enumerate mai sus.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90