930 pe 122 COSTACHE

cancer

Mii de argeșeni vor fi testați

Peste 12.000 de argeșeni vor fi testați pentru cancer colorectal.

Citiți și: Pitești. Șansă la viață! Investiție mult așteptată la Spitalul Județean de Urgență

Regiunea Sud Muntenia va beneficia de primul program de screening de cancer colorectal desfășurat vreodată în România, prin intermediul ROCCAS II Sud-Muntenia.

În acest sens, autoritățile din Argeș vor încheia un acord de colaborare cu Fundația Renașterea Pentru Educație, Sănătate și Cultură.

Citiți și: Medicamente vitale pentru bolnavii de cancer lipsesc din farmacii!

În cadrul proiectului se vor organiza programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 12.500 de persoane din Argeș, dintre care minimum 59% aparțin grupurilor vulnerabile.

PESTE 12.000 DE ARGEȘENI VOR FI TESTAȚI 

Proiectul are în vedere furnizarea serviciilor de sănătate prin programele regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale și vizează un număr de 12.500 cu vârste între 50 și 74 de ani care vor beneficia de serviciile oferite prin programele regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale.

Acordul se va derula pe o perioadă de 24 de luni începând cu luna mai 2021, cu posibilitatea prelungirii acestuia în funcţie de nevoile comunităţii şi a rezultatelor obținute.

Foto: descriptiv – CENTRU PITEȘTI, STRADA MARE

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • COSEREA SORIN spune:

    Cum putem participa??? Doar pile si cunostinte?? Scrie ca a inceput din MAI !!

  • Corbeanu Octavian spune:

    Cum se poate înscrie în program?

Donaris 570×90