930×122 CAPRA 5

achimaș

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, IPOTEZĂ ÎN CAZUL BEBELUȘILOR

Ministrul Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaș Cadariu, prezintă o primă ipoteză în privința cauzei care ar fi condus la îmbolnăvirea bebelușilor din județul Argeș.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Conform ministrului, copiii s-ar fi îmbolnăvit de la „o bacterie care se află în materiile fecale, în mizerie.” Sursa îmbolnăvirii nu a putut fi, însă, dovedită. De ce?

„Au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă nu a fost descoperit agentul etiologic. (…) În acest moment tratăm consecințe, tratăm complicații ale unei boli ale cărei cauze le bănuim, dar nu le-am putut dovedi prin anchetele epidemiologice, prin investigații, în tentativa de a stabili un diagnostic etiologic, deci de a stabili cauza care a produs îmbolnăvirea. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar iată că nu avem agentul etiologic. Îl bănuim, deoarece știm că această boală este consecința agentului care a fost prezentat. (…)

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Cu cât ne îndepărtăm de un astfel de eveniment, probabilitatea de a pune în evidență agentul patogen scade. Regula spune că astfel de situații trebuie raportate în decurs de 24 de ore. (…) Sunt revoltat fiindcă le luăm totul a la lejer, în sensul în care nu raportăm și asta probabil se întâmplă în diferite situații, zicând că nu o să se întâmple nimic. Asta este probabil logica sau mă gândesc că este genul de logică lasă-mă să te las, nu se va întâmpla nimic! Și uite că se întâmplă și se pot întâmpla drame ca aceasta. Asta dovedește că modul acesta este absolut incalificabil.”, a declarat ministrul Sănătății aseară la TVR, fără a face alte precizări, mai concrete.

Trei fetițe din județul Argeș (din Topoloveni, Poiana Lacului și Pitești) au murit în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic. (Foto Arhivă: evz.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90