Donaris 930 x 122

farmacie

MIOVENI: FARMACII DESCHISE NOAPTEA

A fost nevoie de sesizările locuitorilor orașului, susținute apoi și de cele ale conducerii Primăriei, pentru ca în orașul Mioveni să se rezolve problema asigurării asistenţei farmaceutice pe timp de noapte. Conducerea Primăriei a solicitat prin mai multe adrese Colegiului Farmaciştilor Argeş, Casei de Asigurări de Sănătate Argeş, dar şi Ministerului Sănătaţii soluţionarea acestei probleme. Iată răspunsul primit recent de la Ministerul Sănătaţii.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

“Referitor la adresa dumneavoastră prin care aduceţi la cunoştinţa Ministerului Sănătăţii necesitatea asigurării farmaceutice pe timp de noapte în oraşul Mioveni, vă comunicăm următoarele:

Considerăm necesară şi posibilă asigurarea asistenţei farmaceutice pe timp de noapte, în condiţiile în care la o populaţie de 55.000 de locuitori (oraşul Mioveni şi localităţile limitrofe) funcţionează 17 unităţi farmaceutice, dintre care 11 farmacii.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

De asemenea, dorim să precizăm că Legea 266/2008 art.18,alin. (2) precizează foarte clar că este OBLIGATORIE asigurarea asistenţei farmaceutice pe timpul nopţii de către toate farmaciile comunitare aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări sociale de sănătate şi este în sarcina Colegiului Farmaciştilor stabilirea modului în care se poate organiza programul farmaciilor, astfel încât asigurarea cu medicamente a populaţiei să se facă potrivit necesităţilor, în funcţie de zonă şi numărul de locuitori.

Menţionăm că am solicitat Colegiului Farmaciştilor Argeş un punct de vedere referitor la situaţia mai sus prezentată.

Potrivit dispoziţilor art.7, Anexa 37 din Ordinul Ministrului Sănataţii şi al Preşedintelui CNAS nr. 388/186/2015 privind aprobarea normelor medodologice de aplicare în anul 2015 a H.G nr.400-2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului – cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014‐2015, cu modificările şi completările ulterioare, furnizorii de medicamente aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurari de sănătate au obligaţia a)să îşi stabilescă programul de funcţionare, pe care să îl afişeaze la loc vizibil în farmacie; b) să participe la sistemul organizat pentru asigurarea continuităţii privind furnizarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu în zilele de sâmbătă, duminică şi de sărbătorile legale, precum şi pe timpul nopţii şi să afişeze la loc vizibil lista farmaciilor care asigură continuitatea furnizării de medicamente, publicată pe pagina de web a Casei de Asigurări de Sănătate. Acest program se stabileşte în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Având în vedere atât aspectele prezentate de reprezentanţii autorităţii publice locale, cât şi dispoziţiile legale mai sus menţionate, considerăm necesară informarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi solicitarea dispunerii de măsuri legale privind verificarea respectării termenilor contractelor dintre farmaciile din localitatea Mioveni şi CAS Argeş cu privire la asigurarea continuităţii privind furnizarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală  în tratamentul ambulatoriu în zilele de sâmbătă, duminică şi de sărbători legale, precum şi pe timpul nopţii.

Menţionăm că am transmis către CASJAG solicitarea de a lua măsurile legale ce se impun în vederea respectarii dispoziţiilor art.7 Anexa 37 din OMS nr.388/186/2015.”, se arată în răspunsul dat de Ministerul Sănătaţii.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3