930 x122 grota rece

gripa

NOI CAZURI DE GRIPĂ ÎN ARGEȘ. ALT DECES ÎN ȚARĂ

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a actualizat bilanțul victimelor provocate de gripă în România. De la începutul sezonului rece 2017-2018 și până astăzi, numărul deceselor a ajuns la 32 (în sezonul trecut erau 25).

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

Cel mai recent deces s-a înregistrat în județul Iași: virusul gripal a ucis un bărbat în vârstă de doar 28 de ani, nevaccinat antigripal.

Numărul cazurilor de gripă a crescut și în Argeș. Din fericire, nu există decese.

Citiți și: Creștere alarmantă! Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în județul Argeș la data celei mai recente raportări au fost înregistrate oficial 16 cazuri de gripă: 7 cazuri de gripă A – subtip H1 și 9 de gripă B.

Comparativ cu raportarea anterioară (amănunte, AICI), numărul cazurilor confirmate de gripă în Argeș a crescut cu 13 (anterior erau numai 3 cazuri: 2 cazuri de gripă A – subtip H1 și 1 de gripă B).

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile informează că, la nivelul întregii țări, morbiditatea la cazurile de gripă depășește “nivelul minim așteptat”, dar se încadrează “în intervalul așteptat”.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale (București, Constanța, Olt, Brașov și Iași), cu tendință de extindere regională și cazuri sporadice în unele județe, conform sursei citate.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă confirmată clinic, infecții acute respiratorii și pneumonii) a urcat la circa 130.000 în toată țara, cu 44% mai multe decât în aceeași perioadă a precedentului sezon rece. (Sursă foto: Shutterstock)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90