New Profesional Consult 930 x 122

anulata

doctori_operatii_laparoscopice02_01_ba4223c202

NU va mai fi grevă generală în Sănătate!

În urmă cu puțin timp, liderii Sanitas au anunțat că nu va mai fi grevă generală în Sănătate.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Decizia a fost luată după ce ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, a dat curs unei părți a revendicărilor sindicaliștilor. Greva generală era programată să debuteze mâine, 28 noiembrie.

Liderii sindicali și ministrul Sănătății, care au semnat astăzi contractul colectiv de muncă la nivel de sector, au stabilit ca cele două părți să urmărească printr-un comitet de lucru îndeplinirea obiectivelor asumate prin negocieri: deblocarea a 1.124 de posturi în sistemul public de Sănătate și dublarea sumelor pe care le primesc angajații din sistem pentru munca prestată în week-end-uri și în zilele de sărbătoare legală. Sindicaliștii au folosit, însă, termenele de „amânare” a grevei generale și de „suspendare” a conflictului de muncă, dând de înțeles că se va reveni la proteste dacă cele negociate nu se vor concretiza.

Citiți și: Oficial! Acești români NU trebuie să plătească contribuția la Sănătate în 2024

Amintim că luni, 25 noiembrie, în sistemul public de Sănătate a fost organizată o grevă de avertisment de două ore.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90