New Profesional Consult 930 x 122

dsp argeș

OFICIAL: CRIZĂ DE VACCINURI ÎN ARGEȘ. DSP COMUNICĂ

Oficial: Criză de vaccinuri în Argeș. DSP comunică. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș nu mai are, în prezent, pe stoc, niciun vaccin ROR (împotriva rubeolei, oreionului și rujeolei), vaccin care se administrează la vârsta de 12-15 luni și, respectiv, la 7 ani.

Citiți și: Controale ,,la sânge” într-un spital din Argeș. Nereguli deosebit de grave

Instituția argeșeană face parte dintre cele 21 de DSP-uri din țară care au rămas fără vaccinuri ROR pe stoc.

Informația ne este comunicată de Luminița Tițu, inspector în relații cu publicul al DSP Argeș.

Citiți și: Protest în oraș! Angajații de aici vor salarii mai mari!

”La această dată, stocul de vaccin ROR existent în DSP Argeș este zero. Cel mai probabil, în teritoriu, la medicii de familie, să mai existe vaccinuri ROR, însă DSP Argeș nu mai are niciun vaccin.

Ministerul Sănătății ne-a transmis că începând de săptămâna viitoare se vor livra către DSP-urile din țară stocurile de vaccin necesare. Nu ni s-a spus câte doze ni se vor repartiza.”, precizează într-o declarație pentru ePitești Luminița Tițu.

La nivelul județului Argeș, pentru anul 2018 DSP a comunicat un necesar de 7.700 de doze de vaccin ROR.

”În decembrie 2017, instituția noastră a transmis către Ministerul Sănătății că pentru anul 2018 este nevoie de 7.700 de doze de vaccin împotriva rubeolei, rujeolei și oreionului. Din acest total, am primit 1.000 de doze.”, afirmă inspectorul în relații cu publicul al DSP Argeș.

ROR nu este singurul tip de vaccin care nu se află pe stocul Direcției de Sănătate Publică Argeș. Nici vaccinul DT (diftero-tetanic) împotriva difteriei și tetanosului, care li se administrează copiilor în vârstă de 14 ani, nu se găsește la DSP Argeș.

”Pentru anul 2018, am solicitat Ministerului Sănătății 6.400 de doze de vaccin DT. Nu am primit până acum nicio doză și nici nu avem informații despre data la care ar urma să fie livrat vaccinul.”, ne declară Luminița Tițu.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, DSP Argeș are suficiente doze de vaccin hexavalent (împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei și Hepatitei B).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA