New Profesional Consult 930 x 122

covid

Pașaport Covid pentru accesul în diverse locații publice în România

Pașaport Covid pentru accesul în diverse locații publice în România.

Citiți și: România: De azi, pandemia e istorie după fix 2 ani! Ciudată coincidență!

Autoritățile intenționează să impună noi restricții anti-COVID, în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Între acestea se află și introducerea pașaportului COVID pentru accesul în anumite locații publice, conform evz.ro care o citează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă a precizat că scenariile luate în considerare la acest moment au legătură cu introducerea pașaportului COVID. Acesta este documentul care certifică vaccinarea, testarea PCR sau trecerea prin boală.

Citiți și: Valul 5: Care va fi evoluția cazurilor în rândul copiilor

„În momentul ăsta, scenariile care se discută au mai degrabă legătură cu paşaportul covid, adică cel care certifică vaccinare, testare sau trecere prin boală, şi avem în lucru împreună cu DSU o modificare legislativă prin care acest paşaport covid să poată fi utilizat şi în interiorul ţării, aşa încât să creăm baza legală pentru verificarea acestui paşaport covid. Efectiv unde şi cum vom implementa aceste măsuri de prevenţie va depinde de evoluţia pandemiei dar trebuie să fim pregătiţi”, a mai explicat Ioana Mihăilă.

Potrivit spuselor sale, în funcție de evoluția pandemiei, autoritățile vor decide care sunt spațiile publice în care se va aplica pașaportul COVID.

„În funcţie de evoluţia pandemiei, să hotărâm care sunt spaţiile care vor necesita, pentru a avea accesul în ele, paşaportul covid şi care sunt activităţile. Evident că sunt anumite activităţi cu un risc mai mare, cum sunt restaurantele, discotecile, barurile, şi sunt activităţi cu un risc mai mic, cum sunt sălile de teatru, poate acolo unde nu este neapărat o aglomeraţie foarte mare”, a spus ministrul.

(Foto: descriptiv / Sursa: evz.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3