NOR CURIER 930X122

incendiu

Pericol şi în cele mai importante spitale din Argeş

Pericol în cele mai importante spitale din Argeş, după ce verificările efectuate de autorităţile în domeniu (ISU, DSP, ISCIR) au scos la iveală zeci de nereguli (detalii, AICI).

Citiți și: Pitești. Intervenție de urgență în Nord, acum! Arde un apartament!

Pe lista unităților sanitare unde s-au întâlnit cel mai frecvent situații în care spitalele/clinicile nu au fost dotate cu dispozitive de detecție și semnalizare în caz de incendiu sunt Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Orăneșesc Sf. Spiridon – Mioveni, SC Dr. Irimia SRL, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Municipal Curtea de Argeș şi Spitalul de Boli Cronice Călinești.

La nivel naţional, 657 de unități sanitare cu paturi pentru tratament sau internări au fost verificate în 2019 de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citiți și: Argeș. Incendiu într-o gospodărie!

Conform raportului de control, inspectoratele au depistat, în cursul controalelor la cele peste 600 de unități, 4.289 de „încălcări ale legislației privind apărarea împotriva incendiilor”, dintre care 17% au fost soluționate în timpul inspecțiilor. Prima problemă listată în rândul deficiențelor regăsite în spitale este lipsa autorizației privind securitatea la incendiu.

Alte probleme expuse generic de IGSU sunt: neasigurarea echipării construcțiilor cu mijloace de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu sau nefuncționarea acestora la parametrii la care au fost proiectate; neorganizarea corespunzătoare a activității de apărare împotriva incendiilor, în special pe aspecte ce privesc evacuarea utilizatorilor în caz de incendiu; capacitatea redusă de salvare a pacienților care nu se pot evacua singuri din cauza lipsei personalului medical (medici și asistente), în special în turele de noapte.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90