EcoMoto 930×122

deblocate

doctor_stetoscop

Peste 1.000 de posturi din Sănătate, deblocate! Zilele nelucrătoare, plătite dublu!

Cu puțin timp în urmă, ministrul Eugen Nicolăescu a făcut precizări în legătură cu actele normative aprobate în ședința de astăzi a Guvernului referitoare la sistemul public de Sănătate.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Nicolăescu a anunțat că în Guvern s-a decis ca peste 1.000 de posturi din sistem să fie deblocate. Mai exact, 1.124. Ministrul Sănătății a afirmat că este vorba de posturi de medici, asistenți medicali, moașe și infirmiere. Posturile urmează să fie scoase la concurs.

Pe de altă parte, Eugen Nicolăescu a spus că Guvernul a decis dublarea sumelor plătite la salariu în contul zilelor de sâmbătă și duminică și de sărbători legale.

Citiți și: Cât trebuie să plătiți pentru asigurarea medicală. Persoane vizate

Amintim că deblocarea de posturi, plata orelor prestate în week-end-uri și în zilele de sărbătoare legală și creșterea salariilor sunt revendicări ale angajaților din sistemul public de Sănătate. După greva de avertisment de două ore de luni, liderii sindicali au decis, de comun acord cu ministrul, să suspende orice formă de protest pe perioada negocierilor. Astăzi liderii sindicali ar urma să anunțe dacă sunt mulțumiți de rezultatele negocierilor și dacă mâine, 28 noiembrie, va mai fi sau nu declanșată grevă generală.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3