Donaris 930 x 122

premiera medicala

PREMIERĂ MEDICALĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI

La finele săptămânii trecute, în premieră pentru județul Argeș, s-a realizat o intervenție indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă.

Citiți și: Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean Pitești! Ce pacienți beneficiază

Această metodă o înlocuiește pe cea chirurgicală și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului. În luna decembrie 2019, Spitalul Județean de Urgentă Pitești a achiziționat pentru Secția Gastroenterologie o linie de endoscopie digestivă de înalta performanța.

În data de 23 august 2020, în premieră medicală pentru județul Argeș, s-a montat gastrostoma percutana endoscopica, indicata pacienților oncologici cu neoplasm în sfera ORL și tract digestiv superior pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Aceasta metodă este mai puțin invazivă, înlocuiește metoda chirurgicală de montare și asigura hrănirea enterală de lungă durată a pacientului. Echipa care a efectuat aceasta intervenție a fost formata din:

• Dr. Miulescu Ana-Maria– medic specialist gastroenterologie și endoscopie interventionala;

• Dr. Bidivenciu Daniel- medic specialist Chirurgie;

• Dr. Olariu Dan – medic specialist Chirurgie; • Dr. Ciocănea Adrian- medic specialist Anestezie.

În acest mod, un număr mare de pacienți oncologici nu vor mai fi nevoiți plece în alte centre medicale pentru astfel de intervenții. Spitalul Județean de Urgentă Pitești achiziționa în luna septembrie o nouă linie de endoscopie digestivă diagnostică pentru Unitatea de Primiri Urgențe și un duodenoscop pentru Blocul Operator, în vederea realizării altor premiere medicale pentru județul Argeș.

Foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90