Donaris 930 x 122

premiera medicala

PREMIERĂ MEDICALĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI

La finele săptămânii trecute, în premieră pentru județul Argeș, s-a realizat o intervenție indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă.

Citiți și: Contract uriaș la Spitalul Județean

Această metodă o înlocuiește pe cea chirurgicală și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului. În luna decembrie 2019, Spitalul Județean de Urgentă Pitești a achiziționat pentru Secția Gastroenterologie o linie de endoscopie digestivă de înalta performanța.

În data de 23 august 2020, în premieră medicală pentru județul Argeș, s-a montat gastrostoma percutana endoscopica, indicata pacienților oncologici cu neoplasm în sfera ORL și tract digestiv superior pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă.

Citiți și: Lenjerie nouă pentru bolnavii de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Aceasta metodă este mai puțin invazivă, înlocuiește metoda chirurgicală de montare și asigura hrănirea enterală de lungă durată a pacientului. Echipa care a efectuat aceasta intervenție a fost formata din:

• Dr. Miulescu Ana-Maria– medic specialist gastroenterologie și endoscopie interventionala;

• Dr. Bidivenciu Daniel- medic specialist Chirurgie;

• Dr. Olariu Dan – medic specialist Chirurgie; • Dr. Ciocănea Adrian- medic specialist Anestezie.

În acest mod, un număr mare de pacienți oncologici nu vor mai fi nevoiți plece în alte centre medicale pentru astfel de intervenții. Spitalul Județean de Urgentă Pitești achiziționa în luna septembrie o nouă linie de endoscopie digestivă diagnostică pentru Unitatea de Primiri Urgențe și un duodenoscop pentru Blocul Operator, în vederea realizării altor premiere medicale pentru județul Argeș.

Foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441