SMART KIDS 930X122

ion georgescu

PRIMAR: NU AVEM SECȚII CÂȚI MEDICI DIN ȚARĂ VOR SĂ LUCREZE ÎN NOUL SPITAL!

Primar: Nu avem secții câți medici din țară vor să lucreze în noul spital! Primarul Ion Georgescu informează că viitorul nou spital din orașul Mioveni ar urma să fie gata în vara anului viitor: ”Unul dintre planurile pentru 2019 este ca Spitalul Orășenesc Mioveni să fie pus în funcțiune în iulie-august”.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Administrația locală a Mioveniului primește sprijin și din partea Guvernului, care, după insistențe repetate ale primarului Georgescu, a alocat din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Executivului 18.000.000 de lei (peste 3.800.000 de euro) pentru finalizarea lucrărilor la viitorul nou spital. Consiliul Local Mioveni se va întruni astăzi în ședință de îndată pentru rectificarea cu această sumă a bugetului orașului.

Pe bună dreptate, argeșenii sunt mulțumiți că în județul lor, după zeci și zeci de ani, se construiește, din temelii, un nou spital de stat. Tot pe bună dreptate, însă, ei se întreabă dacă personalul medical se va ridica, prin profesionalism și corectitudine, la standarde europene.

Citiți și: Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

Primarul Ion Georgescu este optimist și din acest punct de vedere. Asta pentru că deja există cereri din partea a numeroși medici din țară care vor să lucreze în viitorul nou spital din Mioveni. Ar exista, deci, premisele unei selecții riguroase. ”Nu avem secții câți medici din țară vor să vină să lucreze aici! Este și normal, vorbim de un spital complex, nou, modern. Nu se pune problema de medici!”, precizează Ion Georgescu.

Vă reamintim că zilele trecute pe șantierul viitorului nou spital se desfășurau lucrări de anvelopare. Detalii și imagini, AICI.

Precizăm că în vara acestui an, prin programul guvernamental PNDL II, Guvernul a alocat pentru acest spital 93.678.000 de lei, echivalentul a 20.000.000 de euro.

Spitalul va avea şase etaje, cu următoarele secţii: maternitate şi neonatologie; ginecologie şi pediatrie; neurologie; medicină internă; chirurgie; cardiologie; respectiv secția bloc operator şi spaţii auxiliare şi birouri. 

Va fi dotat cu 177 de paturi şi va avea aparatură medicală performantă: computer tomograf, echipament de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), angiograf și echipament radiologie (RX).

Viitorul nou spital va deservi o comunitate de aproximativ 70.000 de oameni, iar valoarea totală a investiției se ridică la circa 68.000.000 de euro, conform Primăriei Mioveni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90