930 pe 122 COSTACHE

covid

Primele cazuri de infectare simultană cu gripă și COVID! „Durerile sunt înfiorătoare!”

Primele cazuri de infectare simultană cu gripă și COVID! „Durerile sunt înfiorătoare!”

Citiți și: Apare un nou document! Nu veți mai putea călători nicăieri fără el!

Au apărut primele cazuri de infectare simultană cu gripă și COVID în România, medicii dând acestui fenomen numele de „flurona” (combinație între cuvântul englezesc „flu” – gripă – și coronavirus.

„Simptomele se multiplică, durerile sunt înfiorătoare”, spune managerul de la „Matei Balș”, conform Libertatea.

Citiți și: Semne și simptome ale infecțiilor respiratorii. Diferența dintre gripă și răceală

Pacienții diagnosticați cu flurona, numele infecției simultane, provin din rândul tinerilor și copiilor în special și au fost tratați cu antivirale

Doctorul infecționist Cătălin Apostolescu, manager la „Matei Balș”, declară că „ne confruntăm cu prima epidemie de gripă de la începutul pandemiei de COVID și era de așteptat să apară și cazuri de infectare simultană cu cei doi viruși”, dar și că „simptomele nu se cumulează, ci se multiplică, iar durerile sunt înfiorătoare”.

„Avem două boli, cu simptome asemănătoare, dar care evoluează în paralel. Pacienții acuză dureri de cap crunte, dureri de mușchi și de articulații înfiorătoare. Toți pacienții diagnosticați cu flurona au necesitat spitalizare. Din fericire, niciun pacient nu a dezvoltat forme severe, nu am avut situații care au pus viața în pericol. I-am tratat cu antivirale, atât pentru COVID, cât și pentru gripă.”, a mai spus medicul.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache