NOR CURIER 930X122

cancer

RIDICHILE PREVIN CANCERUL! CITEȘTE CE ALTE BENEFICII MAI AU!

Banalele ridichi roșii sunt bogate în vitamine și minerale și pot combate boli grave, precum cancerul sau bolile de rinichi. Ridichile conțin vitamina C (100 de grame de ridichii asigurând un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) și potasiu (5%). Au un conținut mediu de vitamina B6, riboflavină, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. De asemenea, 100 de grame de ridichii conțin 1,6 grame de fibre.

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Previn cancerul

Datorită conținutului de acid folic, de vitamina C și antocianine, ridichile sunt foarte eficiente în combaterea cancerului de colon, intestinal, de rinichi și de stomac.

Citiți și: Strigătul disperat al unui piteștean! Alexandru are nevoie de ajutor ca să trăiască!

Reduc nivelul colesterolului

Ridichile au un conţinut mic de grăsimi saturate şi de colesterol, sporind imunitatea organismului. De aceea sunt mai mult decât indicate în curele de primăvară. Pe lângă gustul lor săţios, ridichile sunt ideale în curele de detoxifiere, alături de salata verde. Spălaţi foarte bine frunzele de salată verde şi tocaţi-le mărunt. Adăugaţi o legătură de ceapă verde şi ridichi mărunţite.

Protejează sistemul digestiv

Dacă sunt consumate frecvent, ridichile reprezintă un ajutor de nădejde pentru sistemul digestiv, deoarece conţin calciu, magneziu, potasiu şi fibre alimentare necesare unei bune digestii. Ridichea stimulează activitatea bilei, ceea ce contribuie la buna funcționare a ficatului. Propietățile sulfuroase ale ridichilor pun umărul la reglarea producției de bilirubină. Fibrele din ridiche reglează funcționarea tractului instestinal, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism și la prevenirea constipației.

Curăță rinichii și combat bolile repiratorii

Datorită efectului lor diuretic, ridichile sunt foarte eficiente în prevenirea infecțiilor tractului urinar. Ridichea funcționează ca un decongestionant natural al căilor respiratorii, ceea ce o face eficientă în tratarea infecțiile sinusurilor, bronșitei și astmului. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3