930×122 CAPRA 5

boli infecțioase

SALOANE PLINE LA INFECȚIOASE. ACCESUL VIZITATORILOR, INTERZIS

Saloane pline la Infecțioase. Accesul vizitatorilor, interzis. 97 de cazuri de gripă sunt confirmate la această oră la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență din Pitești. Cei mai mulți dintre bolnavi sunt copii – 55, iar 42 sunt adulți. Informația ne este furnizată de conducerea Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: O veste fabuloasă vine de la Spitalul Județean

La nivelul unității medicale sunt, în acest context, instituite măsuri specifice referitoare la accesul în unitate, măsuri care vizează siguranța atât a pacienților, cât și a aparținătorilor acestora. Accesul vizitatorilor în câteva secții, ca de pildă Boli Infecțioase, este interzis.

-accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

-în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;

-în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

Amintim că de la începutul sezonului în Argeș 5 persoane la care fusese confirmat virusul gripal au decedat. Cel mai recent caz a fost înregistrat ieri: o femeie de 60 de ani, din comuna Botești. AICI, amănunte despre celelalte cazuri mortale.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90