NOR CURIER 930X122

gradinita

GRĂDINIȚĂ DIN PITEȘTI, ACUZATĂ DE UN PĂRINTE CĂ N-A LUAT MĂSURI ANTI SCARLATINĂ

Am primit pe adresa redacţiei un mesaj din partea unui părinte din Piteşti care din cauza scarlatinei se teme să-şi mai trimită copilul la grădiniţa cu program prelungit nr. 5 „Floare de colţ” din cartierul Craiovei, grădiniță a Primăriei. Bărbatul afirmă că într-una dintre grupe o fetiţă a fost diagnosticată cu această boală infecto-contagioasă, dar că în grădiniță nu s-au luat măsuri antiepidemice pentru ca microbul să nu se răspândească în colectivitate.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

„Am copilul înscris la grădinița nr. 5 „Floare de colț” din Craiovei. În grupa acestuia a fost diagnosticată o fetiță cu scarlatină. Menționez că prezintă erupție pe corp, adică boala s-a manifestat, diagnosticul fiind pus atât la Pitești, cât și la București.

A fost comunicat rezultatul către personalul medical din incinta grădiniței, care, foarte relaxat, ne-a transmis nouă, ca părinți, că cei de la Direcția de Sănătate Publică nu vor să reacționeze la acest rezultat și să dispună măsurile necesare atât dezinfecției în incintă, cât și monitorizarea celorlalți colegi din grupă.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Doamna doctor a grădiniței ne transmite să facem singuri analizele la copii, dacă dorim. Așa ceva nu este posibil.

Din surse sigure știu că mai sunt cazuri de scarlatină și la alte grupe din incinta acestei grădinițe.

Menţionez că a mai fost o situaţie asemănătoare acum două luni, tot în această grupă, când o altă fetiţă a avut scarlatină şi nu s-a dispus nicio măsură, cu toate că atunci noi, ca părinţi, am luat atitudine şi le-am făcut copiilor exsudatele pe cont propriu, având câteva rezultate pozitive, copiii în cauză fiind purtători de streptocop beta hemolitic grupa A. Nici măcar în baza analizelor pozitive nu s-a dispus vreo măsură din partea celor de la Sanepid (n.r. – Direcţia de Sănătate Publică) sau a personalului medical din grădiniţă. Ne batem joc de sănătatea copiilor noştri?

Am ajuns ca la câte două luni să facem exudate și să tratăm copiii cu antibiotic pentru a nu dezvolta boala și să-i ținem acasă câte trei săptămâni până scăpăm de microb. De ce? Ca apoi, când ne întoarcem la grădiniță, să trecem iar prin aceeași situație? Nu este posibil așa ceva!”, scrie în mesaj tatăl copilului.

Ne-am adresat Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Potrivit DSP, grădiniţa nr. 5 „Floare de colţ” respectă toate cerinţele prevăzute de normele legale de sănătate publică. Mai mult, conform aceleiași surse, conducerea grădiniţei a dispus dezinfecţia spaţiilor, mobilierului, materialului didactic, jucăriilor şi a grupurilor sanitare. DSP precizează că operaţiunile au fost executate, conform datelor trecute într-un caiet de evidenţă, pe data de 5 mai.

Direcția de Sănătate Publică informează că în colectivităţile de copii DSP Argeş recoltează probe biologice (exsudat faringian) doar la comunicarea oficială a spitalului/secţiei de boli infecţioase la apariţia unui caz suspect de scarlatină, lucru care, afirmă instituția, nu s-a întâmplat la Grădiniţa „Floare de colţ”. Inspectorii sanitari afirmă că fetiţa în cauză nu ar mai fi venit din data de 30 aprilie la grădiniţa nr. 5 „Floare de colţ” şi că nu apare în vreun registru al unităţilor sanitare din Piteşti şi Bucureşti ca fiind bolnavă sau măcar suspectă de scarlatină. Oficialii DSP mai precizează că nu orice erupţie pe corp este o manifestare a scarlatinei, fiind şi alte afecţiuni care pot determina erupţia.

Așteptăm și punctul de vedere al conducerii grădiniței pe adresa redacției: redactia@epitesti.ro. (Foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3