EcoMoto 930×122

coronavirus

SPITALE DIN ARGEȘ PRIMESC O NOUĂ TRANȘĂ DE BANI

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Judeţean Argeş, desfășurată prin mijloace electronice (online), pentru adoptarea proiectului de hotărâre în vederea actualizării bugetului de venituri și cheltuieli al județului pentru anul 2020.

Citiți și: Criză în spitale! Pacienții, obligați să contribuie financiar

„Pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus, Consiliul Județean Argeș a alocat o nouă tranșă de bani pentru spitale. În urma adreselor și solicitărilor transmise de unitățile sanitare către Consiliul Județean, a fost aprobată alocarea sumei totale de 1.579.42 de mii de lei, distribuită astfel:

1.Spitalul Județean de Urgență Pitești – 1.450.00 de mii de lei, din care:

Citiți și: Demisii în lanț în spitale! E haos!

-1.000.00 de mii de lei pentru realizarea infrastructurii (Laborator de Biologie Moleculară) necesară punerii în funcțiune și exploatării aparatului Real-Time PCR utilizat pentru determinarea infectării cu noul coronavirus și pentru achiziția de bunuri și servicii necesare pregătirii spitalului pentru limitarea răspândirii epidemiei;

-450.00 de mii de lei pentru cofinanțarea aparaturii medicale (“Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID-19”), respectiv suplimentarea sumei de 55 de mii de lei alocată prin Hotărârea Consiliului Judetean Arges nr. 103/31.03.2020, întrucât ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție derulată pentru valoarea aprobată inițial în suma de 550 de mii de lei nu au fost admisibile și conforme din punct de vedere tehnic și inacceptabil din punct de vedere financiar.

2.Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Andrei” Valea Iașului – 100.00 de mii de lei pentru achiziționarea de materiale sanitare și de protecție în vederea preîntâmpinării infectării personalului medical cu noul coronavirus.

De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de 25,42 de mii de lei reprezentând sponsorizări și suplimentarea veniturilor din concesiuni și închirieri cu suma de 3 mii de lei în vederea achiziției de materiale sanitare împotriva infectării cu noul coronavirus.

3.Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie „Constantin Balaceanu Stolnici” Ștefănești a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de o mie de lei reprezentând sponsorizare pentru achiziția de măști și echipamente de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus”, informează Consiliul Județean Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90