930×122 CAPRA 5

corbi

STUDENȚII MEDICINIȘTI DIN BUCUREȘTI SUNT DE TOATĂ LAUDA! VEZI CE-AU FĂCUT ÎNTR-O COMUNĂ DIN ARGEȘ!

“Împreună pentru sănătatea rurală” este un proiect al Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, organizație neguvernamentală cu multe proiecte la activ. O echipă formată din studenţi de la Medicină din anii terminali, din rezidenţi şi medici pe diferite specializări ajung în diferite zone rurale ale ţării cu deficit de personal pentru a le oferi oamenilor consultaţii de specialitate şi analize gratuite.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Weekend-ul trecut caravana a ajuns şi în judeţul Argeş, mai exact în comuna Corbi. Timp de două zile au beneficiat de consultații aproximativ 200 de adulţi şi 50 de copii. „De fiecare dată oamenii au fost foarte încântaţi de ceea ce am făcut. Poate pentru că ne-am oferit serviciile și timpul gratis și pentru că le-am dat atenţie. Unora le-am oferit şi medicamente, dacă a fost cazul. Am întâlnit și doamne care au făcut acum primul lor control ginecologic după 25 de ani.”, ne spune Alexandra Ion, studentă în anul III şi coordonatoare a acestei ediţii a acțiunii, împreună cu Anca Stanciu, o altă studentă care a contribuit la organizarea caravanei în judeţul Argeş.

“Nu poate fi descris sentimentul pe care îl ai atunci când termini de făcut ceva bun, atunci când ajuţi! Se vedea pe chipurile oamenilor că veneau cu speranţă, oricât de bătrâni sau tineri ar fi fost. Noi eram speranţă pentru ei şi pe mulţi i-am ajutat, au venit cu probleme diverse. Mulţumirile lor ţin loc de bani.”, adaugă Alexandra. Consultațiile au fost pe cardiologie, dermatologie, ecografie, ginecologie, oftalmologie şi pediatrie. „A fost un anumit circuit de analize (trigligeride, colesterol, glicemie). Apoi oamenii au mers la examenul clinic, făcut aproape în exclusivitate de studenţi. Într-una din zile am avut sprijinul unui chirurg generalist. Au fost consultaţi din cap până în picioare. Li s-a făcut EKG, iar în funcţie de afecţiunile descoperite au mers mai departe la medici. Mai mult am avut de lucru la cardiologie şi ecografie abdominală, dar şi rezidentele de la ginecologie au fost foarte solicitate.”, ne precizează studenta.

Citiți și: Premieră pentru studenți! Cine beneficiază

Acțiunea va continua şi în alte sate din ţară. „Noi mergem acolo unde suntem sprijiniţi. Am vrea să ajungem  şi în cele mai sărace zone, deşi nu numai acolo e deficit de personal medical, dar trebuie să existe și o colaborare cu autorităţile locale.”, conchide Alexandra Ion. (Foto: Facebook Împreună Pentru Sănătatea Rurală)

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90