930X122 MAIA

consiliul judetean

TOȚI PACIENȚII DE LA SJU, TESTAȚI GRATUIT PENTRU COVID-19/ÎN VIITOR, ȘI TESTE LA CERERE, CONTRA COST

În conferința de presă de astăzi a Consiliului Județean Argeș (foto), președintele instituției, Dan Manu, a explicat că în sistemul sanitar public există trei modalități de accesare a serviciilor paraclinice de laborator: unele investigații decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în baza biletelor de trimitere ale medicilor aflați în relație contractuală cu CAS, alte investigații decontate în cadrul programelor naționale de sănătate de către Ministerul Sănătății și analize de laborator oferite la cerere, caz în care costurile sunt suportate de persoana care le solicită.

Citiți și: Atenție! Se lucrează pe drumurile județene!

În ceea ce privește compartimentul de biologie moleculară pentru detecția COVID-19 al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Dan Manu a reiterat că „toți pacienții internați și examinați în cadrul spitalului vor fi testați GRATUIT”.

În viitor, determinarea PCR pentru COVID-19 va putea fi accesată și de alte persoane fizice interesate, fapt pentru care tot astăzi, într-o ședință ordinară a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobat tariful pentru testarea LA CERERE. Tariful propus este de 280 de lei, în fișa calculației de cost fiind prezentate cheltuielile cu privire la procesarea testului.

Citiți și: Cheltuieli salariale uriașe la Consiliul Județean

„În calcularea tarifului s-a ținut cont de materialele sanitare folosite, personalul implicat, consumabilele de testare și diagnosticare utilizate, resursele folosite pentru dezinfecție, precum și cheltuielile administrative. Tariful se situează sub media tarifelor percepute în acest moment de alte laboratoare publice sau private de profil din țară”, precizează Consiliul Județean Argeș.

Procedura pentru efectuarea testului PCR la cerere va fi stabilită de SJU Pitești, ulterior urmând a fi anunțată data de la care persoanele interesate vor putea solicita testarea contra cost pentru detecția COVID-19.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3