SMART KIDS 930X122

aer

UPDATE: NOUL SPITAL DIN MIOVENI RUPE GURA TÂRGULUI

UPDATE: Continuă dotările cu echipamente medicale și aparatură la cel mai nou spital din sudul țării. În prezent, se fac ultimele retușuri și finisaje la lucrările de amenajări interioare în spațiile administrative, în timp ce echipamentele sunt amplasate și montate în noile saloane și în sălile în care vor fi făcute intervențiile medicale.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Pe perioada internării, pacienții viitorului nou spital din orașul Mioveni vor avea parte și de un mediu ambiental plăcut și sigur, potrivit constructorului. Spitalul este dotat cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și de transport aer către fiecare etaj, separat.

„Au fost montate sisteme speciale de ventilație cu filtre de aer HEPA, care procesează aerul la o puritate de 99,99%, sisteme de decontaminare ultra performante”, informează primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu bărbatul înjunghiat azi-noapte, lângă Poliție

Totodată, clădirea beneficiază de cele mai noi și moderne echipamente de încălzire, cu o autonomie ridicată și consum de energie redus.

Vă reamintim că spitalul ar urma să fie inaugurat în toamna acestui an (pe 5 septembrie). Va avea şase etaje, cu secție de Medicină Internă (compartimente de Medicină Internă, Gastroenterologie, Cardiologie, Neurologie, Diabet zaharat, Endocrinologie, Nutriție și boli metabolice), secție de Pediatrie, secție de Chirurgie Generală (compartimente de Chirurgie Generală, Urologie, ORL, Chirurgie Vasculară, Ortopedie și Traumatologie), secție de Obstetrică-Ginecologie, secție de Recuperare, medicină fizică și balneologie, compartiment de Neonatologie, compartiment de Cardiologie și Radiologie intervențională, compartiment ATI, compartiment de Primiri Urgențe, compartiment de Imagistică Medicală, spitalizare de zi, precum și spaţii auxiliare cu birouri și farmacie.

Viitorul nou spital va deservi o comunitate de aproximativ 70.000 de oameni, iar valoarea totală a investiției se ridică la circa 68.000.000 de euro (bani de la Guvern și din bugetul local), conform Primăriei Mioveni. AICI, amănunte despre dotarea cu echipamente medicale și mobilier specific a secțiilor viitorului spital.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90