930×122 CAPRA 5

asistente

(UPDATE) OFICIAL: MEDICUL COVID-19 DE LA SPITALUL JUDEȚEAN A ÎMBOLNĂVIT 7 PERSOANE, PRINTRE CARE 3 ASISTENTE ȘI 1 PACIENT

(UPDATE ORA 20:15) Erată primită de la Instituția Prefectului Argeș: nu este vorba despre 7 asistente (așa cum eronat informase inițial Instituția), ci despre 3 asistente, 2 infirmiere, 1 îngrijitoare și 1 pacient.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Redăm integral noul comunicat al Instituției Prefectului: „Instituția Prefectului Argeș informează că la Spitalul Județean de Urgență Pitești s-au confirmat mai multe îmbolnăviri cu coronavirus în rândul personalului medical.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, sursa acestor îmbolnăviri este medicul diagnosticat pozitiv în urmă cu două zile (n.r. – de la Secția de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean), care a refuzat testarea timp de o săptămână și chiar portul măștii de protecție, deși avea simptome specifice.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

Astfel, astăzi au fost confirmate drept pozitive la testul pentru COVID-19 încă 7 persoane. Este vorba despre 3 asistente, 2 infirmiere, 1 îngrijitoare și 1 pacient. Cadrele medicale sunt din aceeași secție cu medicul care a venit bolnav la serviciu.

Amintim că pe numele acestuia a fost începută ieri cercetarea penală de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, într-un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor”.

Conform prefectului Emanuel Soare, cele 7 teste ieșite pozitive sunt dintr-un total de 33. Sunt așteptate rezultatele pentru alte 26 de teste (16 la personal medical și 10 la pacienți).

Ieri, la prânz, Instituția Prefectului preciza că „potrivit datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență infectat cu coronavirus este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale.

Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical (n.r. – la Spitalul de Boli Cronice Călinești), nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile” (AICI, subiectul pe larg).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90