NOR CURIER 930X122

ministerul sanatatii

VACCINARE DE URGENȚĂ ÎN ARGEȘ! CE S-A DECIS AZI

Vaccinare de urgență în Argeș! Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii au organizat astăzi o videoconferinţă cu prefecții pe tema campaniei de vaccinare împotriva rujeolei. Din Argeș au participat, printre alții, subprefectul Gabriel Stoian, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Sorina Honţaru, şi reprezentanţii medicilor de familie din judeţ.

Citiți și: Alertă sanitară: Spitalele sunt pline! Izolați-vă

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au explicat importanţa campaniei de vaccinare împotriva rujeolei în contextul în care în România sunt confirmate la această oră aproximativ 8.000 de cazuri cu această boală.

Pentru rezultate cât mai bune ale acestei campanii, reprezentanții administrațiilor locale, în special primarii, au fost invitaţi să se implice în identificarea zonele vulnerabile din acest punct de vedere.

Citiți și: Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

Concret, în Argeș se va înfiinţa o comisie (formată din prefect, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), reprezentantul Consiliului Judeţean responsabil cu autorităţile publice locale, inspectorul de specialitate din Compartimentul Relaţia cu Minorităţile din Instituţia Prefectului şi reprezentantul medicilor de familie din judeţ), care va întocmi o situaţie cu numărul de copii nevaccinaţi din fiecare localitate.

Administraţiile locale vor trebui să identifice comunităţile în care există copii neimunizaţi, mai ales copii între 9 luni şi 9 ani, grupa de vârstă cea mai vulnerabilă la această afecţiune.

În situaţia în care în anumite zone nu există unităţi sanitare şi medici care să se ocupe de vaccinare, primarii vor găsi locuri corespunzătoare în acest scop, iar Ministerul Sănătăţii, prin DSP, va facilita relocarea de personal medical, care va sprijini campania de vaccinare în comunităţile defavorizate.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90