930×122 CAPRA 5

echipamente de ultimă generație

Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România.

Citiți și: Epidemie de gripă? Ce spune Ministerul Sănătății

Criza analizelor toxicologice de la Institutele Naționale de Medicină Legală ar putea fi rezolvată în curând. Ministerul Sănătății anunță că va acționa în regim de urgență pentru a remedia această problemă.

Soluția constă într-un proiect finanțat de Banca Mondială. Prin acesta, 26 de milioane de euro vor fi investiți în echipamente de ultimă generație pentru detectarea substanțelor psihoactive.

Citiți și: Rafila, mesaj pentru medicii șpăgari

Astfel, aproape 650 de echipamente vor ajunge la institute de medicină legală din întreaga țară, transmite Ministerul Sănătății.

Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

Aparatele DrugTest pe care polițiștii le folosesc pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism nu sunt tot timpul precise. Astfel că, frecvent apar și erori.

În cazul unui test antidrog fals pozitiv, șoferii își pun speranța în rezultatele analizelor de sânge de la Institutele medico-legale.

Problema este că pentru primirea acestor rezultate conducătorii auto așteaptă foarte mult. Timpul de așteptare este, de regulă, între o lună și un an, dacă șoferul nu plătește singur analiza.

De abia după aflarea acestor rezultate, șoferilor le este restituit permisul. Legea impune suspendarea permiselor chiar și în cazul testelor fals-pozitive.

Foto descriptiv: arhivă

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Octav spune:

    Nu învățați nimic după 2Mai. Vă mor copiii striviți de drogați și judecătorii întreabă dacă sunt prezenți în sală. Statul susține prin neimplicare traficul și consumul de droguri. Pentru protecția șoferilor oferiți un glonț fiecărui traficant și consumator dovedit și pe care familia îl plătește (cartușul).

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3