930 x122 grota rece

dsp argeș

DIRECȚIA DE SĂNĂTATE, ANUNȚ DESPRE VACCINUL ANTIGRIPAL

Direcția de Sănătate, anunț despre vaccinul antigripal. În județul Argeș, pentru sezonul epidemic 2019-2020, necesarul de vaccin antigripal este de 64.753 de doze, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Citiți și: Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

Dozele fac parte din campania de vaccinare antigripală gratuită și le sunt dedicate celor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, copii și bătrâni instituționalizați, gravide și personal medical.

Din cele aproape 65.000 de doze de vaccin antigripal, în luna septembrie, în Argeș au fost repartizate 1.530 de doze, acestea fiind distribuite către unitățile medicale din județ, pentru vaccinarea personalului medical.

Citiți și: Ședință importantă la ITM! Obligații majore impuse pentru acești angajatori

A doua tranșă (de 15.320 de doze) va ajunge la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș în această săptămână. Dozele vor fi  distribuite către unitățile de asistență medico-socială din județ pentru vaccinarea bătrânilor și copiilor instituționalizați și către medicii de familie din județ, precizează sursa citată.

Amintim că în sezonul trecut în Argeș s-au înregistrat 144 de cazuri de gripă și 5 decese, persoanele nefiind vaccinate. 

„Vaccinarea antigripală este metoda cea mai eficientă de prevenire a îmbolnăvirilor”, transmite DSP Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3