930 x122 grota rece

agentia nationala antidrog

Profesorii vor fi antrenați să depisteze elevii drogați!

Profesorii vor fi antrenați să depisteze elevii care consumă droguri. Un proiect de acest gen se află în lucru la Ministerul Educației, potrivit declarațiilor făcute de Kallós Zoltán, secretar de stat în cadrul ministerului, citat de edupedu.ro.

Citiți și: Elevii, revoltați! Cer eliminarea!

Astfel, cel puțin 40 de profesori vor fi formați lunar în fiecare județ, respectiv 140 de profesori în municipiul București, a declarat secretarul de stat.

Concret, dascălii vor fi instruiți să recunoască semnele consumului de droguri. Acest proiect este necesar din cauza numărului insuficient de consilieri școlari, respectiv din cauza numărului insuficient de cabinete de medicină școlară.

Citiți și: Legea pentru elevii din România se schimbă radical: Interdicție totală la nivel național!

Proiectul este unul comun, realizat în colaborare cu Ministerul Sănătății și Agenția Națională Antidrog (ANA).

Profesorii vor fi formați să recunoască și drogurile, ce înseamnă droguri, de multe ori văd substanțe în preajma școlii și nu își dau seama că sunt droguri”, a declarat Georgiana Dabija, directoarea Agenției Naționale Antidrog (ANA), potrivit edupedu.ro

Deocamdată nu se cunoaște când se va implementa acest proiect.

Consumul de droguri în rândul adolescenților, și nu numai, duce la consecințe grave și chiar la tragedii.

La Pitești, în urmă cu câteva săptămâni, un adolescent de 16 ani și-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de cuțit. Băiatul era cunoscut drept consumator de droguri.  Subiectul pe larg, AICI – Pitești. Un puști de 16 ani și-a omorât tatăl!

Sursă foto principal: europafm.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Serios spune:

    Sa fie și psihologi și doctori și paznici și de toate… Numai ce au de făcut să nu facă.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90