930×122 CAPRA 5

dsp argeș

Pitești. Grevă! Angajații, în stradă

Pitești. Grevă! Angajații, în stradă

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

În această dimineață, angajații Direcției de Sănătate Publică Argeș au ieșit în stradă pentru a protesta.

Salariații și-au întrerupt activitatea, timp în care au ieșit public să-și exprime nemulțumirile.

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

Revendicările angajaților sunt legate de salarizare:

,,Vă transmit acest mesaj (…) pentru a vă aduce în atenție marea nedreptate la care am fost supuși de colegii dumneavoastră, membri în Parlamentul României la data de 14 Noiembrie 2023.

La acea dată, prin votul majorității colegilor dvs deputați, reprezentând cele mai mari grupuri parlamentare: PSD, PNL și USR, s-a votat excluderea noastră din categoria salariaților din sistemul public de Sănătate care să beneficieze de o reașezare salarială.

Culmea, tocmai noi care asigurăm reforma în domeniul Sănătății publice, am fost omiși de la proiectul de modificare a Legii privind reforma Sănătății!

În schimb, stabilirea salariilor functionarilor publici și a personalului contractual la nivelul aparatului central al Guvernului, colegii dvs deputați au aprobat-o pentru colegii noștri din Casele de Asigurări de Sănătate, prin adoptarea PL-x nr. 172/2023. Ca și cum doar în CAS-uri se implementează reforma în domeniul Sănătății, iar în DSP-uri nu.

Pitești. Grevă! Angajații, în stradă

Ce eroare…

Personalul din DSP-uri a fost asimilat cu personalul Caselor de Asigurări de Sănătate, încă din anul 2015 până la noul act adoptat, inclusiv prin Legea nr. 250/2016.

De aceea, avem rugamintea, să ne sprijiniți și să reparați această nedreptate și discriminare, la care am fost supuși.

Ca urmare solicitam aprobarea unei OUG până în data de 15 decembrie 2023 în care să fie cuprinși toți salariații din DSP-uri.

Avem speranța că ne veți sprijini în demersul nostru, de aceea, vă asigurăm de considerația noastră.

Vă mulțumesc anticipat!“, se arată într-o scrisoare deschisă transmisă guvernaților.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3