NOR CURIER 930X122

Alexandru Rafila

Rafila, mesaj pentru medicii șpăgari

În cadrul conferinței de presă susținută luni, 24 aprilie, de Ministerul Sănătății s-a adus în discuție și fenomenul șpăgilor din spitale.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Alexandru Rafila a fost rugat de un jurnalist să transmită un mesaj „ca de la medic la medic” celor care încă iau sau cer șpagă în spitale pentru tratarea pacienților.

Să își facă datoria de medic și să aibă conștiința de om. O persoană care e în suferință are nevoie de un serviciu medical pe care îl obține necondiționat. Condiționarea actului medical este ceva care depășește capacitatea noastră de înțelegere și de acceptabilitate.”, a transmis ministrul Sănătății.

Citiți și: Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

Video – vezi declarația de la 1.08.43

Reamintim că, în luna martie, jurnalistul de investigații de la Recorder, Alex Nedelea, a publicat un articol, prin care a arătat care e rata șpăgii din spitale de stat din România, pe baza datelor culese anul trecut de la peste 300.000 de pacienți.

Din cele 100 cele mai importante spitale din România, cea mai mare rată a șpăgii se întâlnește la Pitești, la Spitalul Județean Argeș, potrivit documentului.

8,54% dintre pacienții care s-au externat în 2022 din acest spital au spus că li s-au cerut atenții. Subiectul pe larg, AICI – Jurnalist RECORDER: Spitalul Județean, cea mai mare rată a ȘPĂGII din România

În urma afirmațiilor făcute public, la cererea publicației noaste, și Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis un punct de vedere oficial. Vezi AICI – Pitești. Rată mare de șpagă la spital! Reacție oficială!

Sursă video: Facebook Ministerul Sănătății

Sursă foto principal: romaniatv.net

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3