930×122 POSADA 5

Alexandru Rafila

Rafila, mesaj pentru medicii șpăgari

În cadrul conferinței de presă susținută luni, 24 aprilie, de Ministerul Sănătății s-a adus în discuție și fenomenul șpăgilor din spitale.

Citiți și: Argeș. Dezastru în unitățile medicale! Doctori prinși fumând în spital!

Alexandru Rafila a fost rugat de un jurnalist să transmită un mesaj „ca de la medic la medic” celor care încă iau sau cer șpagă în spitale pentru tratarea pacienților.

Să își facă datoria de medic și să aibă conștiința de om. O persoană care e în suferință are nevoie de un serviciu medical pe care îl obține necondiționat. Condiționarea actului medical este ceva care depășește capacitatea noastră de înțelegere și de acceptabilitate.”, a transmis ministrul Sănătății.

Citiți și: Pitești. Decizie tranșantă pentru șpăgarii de la Spitalul Județean

Video – vezi declarația de la 1.08.43

Reamintim că, în luna martie, jurnalistul de investigații de la Recorder, Alex Nedelea, a publicat un articol, prin care a arătat care e rata șpăgii din spitale de stat din România, pe baza datelor culese anul trecut de la peste 300.000 de pacienți.

Din cele 100 cele mai importante spitale din România, cea mai mare rată a șpăgii se întâlnește la Pitești, la Spitalul Județean Argeș, potrivit documentului.

8,54% dintre pacienții care s-au externat în 2022 din acest spital au spus că li s-au cerut atenții. Subiectul pe larg, AICI – Jurnalist RECORDER: Spitalul Județean, cea mai mare rată a ȘPĂGII din România

În urma afirmațiilor făcute public, la cererea publicației noaste, și Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis un punct de vedere oficial. Vezi AICI – Pitești. Rată mare de șpagă la spital! Reacție oficială!

Sursă video: Facebook Ministerul Sănătății

Sursă foto principal: romaniatv.net

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3