930 x122 grota rece

articole pirotehnice

Ședință importantă la ITM! Obligații majore impuse pentru acești angajatori

Ședință importantă la ITM! Obligații majore impuse pentru acești angajatori

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a organizat două sesiuni de informare, potrivit obiectivelor specifice stabilite pentru anul 2023.

Astfel, ITM împreună cu Direcția de Sănătate Publică a organizat o ședință cu medici de medicina muncii acreditați, care desfășoară activitatea în Argeș.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

Angajatorii din orice domeniu de activitate atât din domeniul public, cât și din cel privat, sunt obligați să respecte reglementările în vigoare privind prevenirea, depistarea și dispensarizarea bolilor profesionale și a bolilor legate de profesie.

,,Cele mai eficiente metode de evaluare a stării de sănătate a lucrătorilor în relație cu expunerea la riscuri profesionale sunt examenele medicale de medicina muncii.

Necesitatea acestor examene medicale s-a impus pe masură ce s-a constatat că practicarea unor activități sau exercitarea acestora în anumite condiții au contribuit la afectarea stării de sănătate a respectivilor lucratori.

Finalitatea  examenelor medicale se concretizează în completarea fișei de aptitudine numai de către medicul de medicina muncii, care stabilește aptitudinea, inaptitudinea lucrătorului pentru locul de muncă respectiv sau eventuala aptitudine condiționată de vindecarea diverselor afecțiuni.

Medicina muncii este acea specialitate medicală care se ocupă cu studierea relației om-muncă, adaptarea fiecărei persoane în muncă dar și potrivirea tipului de activitate pe care o va face cu persoana care o efectuează.”, se arată în comunicat.

De asemenea, la sediul ITM a avut loc și o întâlnire cu angajatori autorizați pentru deținerea și comercializarea articolelor pirotehnice.

Ședință importantă la ITM! Obligații majore impuse pentru acești angajatori

Scopul întâlnirii a fost asigurarea respectării actelor normative de către producătorii, importatorii, distribuitorii de produse industriale și articole pirotehnic.

,,În cadrul campaniei naționale de supraveghere a pieței conform Programului Sectorial pentru anul 2023, coordonat de Comisia Europeană, pentru a asigura respectarea actelor normative de către producătorii, importatorii, distribuitorii de produse industriale și articole pirotehnice, reprezentând un pas important în asigurarea calității și siguranței produselor care circulă pe piața internă, contribuind la protejarea intereselor consumatorilor și la alinierea României la standardele europene în acest domeniu, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, a avut loc o întâlnire cu angajatori autorizați pentru deținerea și comercializarea articolelor pirotehnice.

Mai mult decât atât, prin acțiunile întreprinse, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș își propune o comunicare deschisă de așa manieră încât partenerii sociali, angajați/angajatori, să dobândească o perspectivă mult mai amplă asupra problematicii securității și sănătății în muncă, în scopul de a îmbunătăți mediul de lucru, de a ocroti sănătatea și integritatea fizică și/sau psihică a lucrătorilor, conștientizării angajatorilor că neluarea măsurilor necesare la locurile de muncă organizate, creează o stare de pericol pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor în sensul producerii accidentelor de muncă, bolilor profesionale sau boli legate de profesie.”, se mai arată în comunicat.

Foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90