New Profesional Consult 930 x 122

dsp argeș

Protest în oraș! Angajații de aici vor salarii mai mari!

Pitești. Protest la DSP! Și angajații de aici vor salarii mai mari!

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Angajați de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș protestează la această oră.

Au ieșit în curtea instituției, nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

 

Iată ce spune un angajat al Direcției de Sănătate Publică Argeș: „În sistemul medical lucrez din 1998. La acest moment am un salariu net de 4.400 de lei. (…) Am ajuns să plătesc rata la casă cât jumătate din salariul meu!”

 

Acțiuni similare au loc și în Girgiu, și în Sibiu, potrivit Sindicatului Național „Forța Legii”, citat de G4Media.

„Camera Deputaților a votat marți, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x nr. 172/2023).

Vor salarii mai mari!

Prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS) să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului.

În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene și a municipiului București nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului, conform sursei citate.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3