930×122 CAPRA 5

gripa

Semne și simptome ale infecțiilor respiratorii. Diferența dintre gripă și răceală

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au întocmit un ghid cu semnele și simptomele infecțiilor respiratorii.

Citiți și: Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

În cazul în care copilul are simptome specifice unei infecții respiratorii, aceștia îi sfătuiesc pe părinți să se adreseze medicului de familie în cabinet sau la centrul de permanență. Acesta va consulta și evalua clinic copilul și va prescrie tratamentul corespunzător.

În cazul în care simptomele durează mai mult de 3 zile sau se agravează starea copilului, părinții sunt îndrumați să meargă la un Centru de evaluare. Aici, copilul va fi evaluat clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști.

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrul de evaluare către camerele de gardă/ unitățile de primiri urgențe.

Simptomele gripei sunt: febră cu valori crescute ( >38,5 – 39°C) cu durată de 3 – 5 zile, frison, cefalee și dureri în gât, tuse persistentă, dureri musculare persistente și dureri articulare, astenie fizică marcantă.

Simptomele debutează brusc și durează 7-10 zile.

Particularitățile tabloului clinic al gripei la sugar și copilul mic: febră înaltă (peste 39°C), manifestări digestive (diaree, vărsături, dureri abdominale), dificultăți respiratorii, episoade frecvente de otite și laringite, miozită.

Simptomele infecției cu virus sincițial respirator: tuse, secreții nazale, febră, respirație șuierătoare, respirație rapidă, apnee la sugari (pauze în respirație).

Simptomele durează circa 2 săptămâni.

Simptomele răcelii comune: obstrucție nazală (nas înfundat), secreții nazale abundente, tuse sporadică, dureri în gât, subfebrilitate (până la 38°C  sau febră moderată, evoluție autolimitantă.

Simptomele debutează progresiv durează maximum 5-7 zile.

Remedii recomandate în cazul gripei și răcelii:

Simptome COVID-19: febră, tuse, oboseală, dificultăți de respirație, dureri în gât, răgușeală, vărsături/diaree/pierderea gustului și mirosului, dureri de cap.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: ibertymedicalcenter.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90