New Profesional Consult 930 x 122

iodură de potasiu

Ministerul Sănătății avertizează: Nu folosiți preventiv acest medicament!

Războiul din Ucraina și amenințările cu privire la atacuri nucleare i-a făcut pe foarte mulți români să acționeze preventiv, de teamă.

Citiți și: Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

În timp ce unii iau cu asalt Serviciul de Pașapoarte ori băncile pentru a scoate cât mai mulți bani de pe card sau pentru a-i schimba în euro, alții iau cu asalt farmaciile.

Astfel, tot mai mulți români cumpără în această perioadă iodură de potasiu, pentru a lua preventiv în cazul unui accident sau bombardament nuclear.

Citiți și: Șpagă cu … cârnați de Pleșcoi la Ministerul Sănătății

Această iodură de potasiu se utilizează pentru a preveni absorbția de iod radioactiv în tiroidă, însă doar în cazul declanșării unui atac nuclear, fiind administrată din primele ore.

Având în vedere faptul că rafturile farmaciilor se golesc de acest medicament, Ministerul Sănătății reacționează și îi avertizează pe români.

E periculos pentru sănătate!

Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

În caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.”, transmite Ministerul Sănătății.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3