930×122 CAPRA 5

banci

Teama a pus stăpânire pe români. Își retrag masiv banii de pe card!

În plin război la graniță, românii retrag masiv bani de pe card. Situația din Ucraina le dă fiori reci, iar din frică și disperare retrag sume însemnate de bani, pentru a avea rezerve de numerar la îndemână.

Citiți și: Credite ipotecare în Argeș

Mulți dintre români vor să schimbe banii în euro, iar astfel de cereri au creat băncilor mari dificultăți.

Astfel, criza euro de pe piață continuă, iar tot mai multe bănci au probleme cu lichiditățile, potrivit unor informații publicate de DC News.

Citiți și: Lovitură dură pentru toți cei care au credite la bancă!

O angajată CEC Bank, spre exemplu, a răspuns oamenilor care așteptau la coadă, ieri, în București, că nu are de undă să vândă euro. Situații similare se regăsesc și în sucursalele băncilor BRD și OTP Bank, potrivit aceleiași surse.

În contextul actual, mai multe bănci au ținut să-și liniștească clienții și au venit cu recomandări pentru români.

„În ultimele zile am înregistrat o creștere a cererii de numerar, însă situația este sub control. Nu există probleme cu disponibilul de numerar nici în euro, nici în lei. Recomandăm clienților să folosească la fel ca până acum cardurile pentru plăți și să nu scoată de la ATM mai mult decât au nevoie în mod normal”, a anunțat ING.

„Dorim să asigurăm publicul că banii lor sunt în siguranță și că CEC Bank are o poziție financiară solidă și un indicator de lichiditate de 200%, dublu față de cerințele legale. Recomandăm clienților ca în această perioadă, să evite să ia decizii sub impulsul momentului și să ia în calcul și riscurile de pierdere a dobânzilor și riscurile asociate păstrării unor sume mari în numerar“, a anunțat CEC Bank.

Cu o criză similară s-au mai confruntat băncile și în timpul pandemiei de covid.

Foto descriptiv: DC News

Donaris 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90