930X122 MAIA

amenzi anpc

11 bănci din România, amendate pentru practici înșelătoare

11 bănci din România au fost amendate de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) pentru practici înșelătoare de calcul al ratelor.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

„ANPC a realizat o serie de verificări ale modului în care băncile pun în practică contractele de creditare pe termen mediu şi lung, cu termen de rambursare de peste 10 ani, către consumatorul-persoană fizică, în lei sau valută, precum şi dacă elementele prevăzute în condiţiile contractuale respectă drepturile consumatorilor.

S-au identificat practici comerciale înşelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor la 11 bănci de pe piaţa locală, acestea fiind sancţionate cu 550.000 de lei.

Citiți și: Topul băncilor din România care plătesc mai bine! Salariile ajung la mii de €!

Cele 11 bănci sunt: ING Bank, First Bank, Credite Europe Bank, OTP Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR, Patria Bank, Unicredit Bank, BRD Groupe Societe Generale.

Pentru a putea restabili echilibrul contractual s-a propus emiterea unor noi grafice de rambursare.”, a transmis Mihai Culeafa, vicepreședintele ANPC.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: mycta.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Anna spune:

    Pe când sa așteptăm noile grafice de rambursare?
    Sau doar asa.. sare în ochi….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA