Donaris 930 x 122

banci

Atenție! Vă puteți trezi fără banii din cont!

Atenție! Vă puteți trezi fără banii din cont!

Citiți și: O nouă escrocherie face ravagii pe internet

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) avertizează asupra unui tip de fraudă prin care clienţii sunt manipulaţi să furnizeze datele bancare cu promisiunea falsă de obţinere de câştiguri din investiţii financiare, în special prin achiziţie de criptomonede, inclusiv prin platforme de tranzacţionare.

Astfel, clienţii sunt sfătuiţi să nu furnizeze datele bancare, să manifeste prudenţă şi să verifice temeinic ofertele primite.

Citiți și: Bani mai mulți pe card pentru milioane de români!

Conform sursei citate, atacatorii solicită plata unor sume de bani ori datele contului/cardului bancar sau instalarea/utilizarea unei aplicaţii de control la distanţă.

Atenție! Vă puteți trezi fără banii din cont!

În schimbul promisiunilor false de câştiguri mari, fraudatorii conving persoanele vizate să furnizeze datele de acces la serviciile bancare online (Internet/ Mobile Banking), datele cardului bancar (număr card, codul de securitate de pe spatele cardului) şi coduri SMS.

De asemenea, persoanele sunt determinate să-şi instaleze aplicaţii prin care se permite accesul persoanelor neautorizate la telefon de la distanţă.

Astfel, atacatorii ajung să aibă acces la conturile bancare, fapt ce determină posibilitatea efectuării de operaţiuni.

În unele cazuri, pentru a crea o aparenţă de credibilitate, demersurile sunt prezentate ca fiind promovate de o personalitate publică sau cu experienţă în domeniul financiar.

Potrivit ARB, persoanele dornice de câştiguri substanţiale şi rapide riscă să nu poată retrage sumele investite dacă fac vreun transfer de bani sau să fie victime ale fraudelor prin divulgarea datelor contului sau cardului bancar.

Detalii, AICI – Un nou tip de fraudă. ARB avertizează: Oamenii pot fi manipulaţi să furnizeze date bancare cu promisiunea falsă de obţinere de câştiguri

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90