930×122 CAPRA 5

banca transilvania

Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Citiți și: Tranzacție bancară uriașă! Cum vor fi afectați clienții

Vineri, clienții BCR și Banca Transilvania se confruntă cu dificultăți semnificative în accesarea serviciilor online ale celor două instituții bancare.

Încercările de a accesa site-urile băncilor se soldează cu erori, situația stârnind îngrijorare în rândul utilizatorilor.

Citiți și: O importantă bancă, vândută! Ce se întâmplă cu angajații și clienții

Surse din cadrul industriei bancare sugerează că această întrerupere a serviciilor este rezultatul unui atac de tip Distributed Denial of Service (DDoS).

Acesta vizează supraîncărcarea serverelor prin cereri masive și simultane, blocând astfel accesul legitim al utilizatorilor.

La Banca Comercială Română (BCR), tentativa de accesare a site-ului întâmpină mesajul de eroare „This site can’t be reached”, indicând o indisponibilitate a serverului.

Cu toate acestea, aplicația de mobile banking George pare să fie operațională în acest moment.

Deși utilizatorii au raportat și aici probleme în cursul dimineții.

Situația este similară și în cazul Băncii Transilvania.

Aici, atât site-ul principal, cât și serviciul de online banking BT24 sunt inaccesibile.

Banca a recunoscut problema prin intermediul unei postări pe Facebook, asigurând clienții că echipa lor tehnică lucrează intens la rezolvarea situației și și-a exprimat regretul pentru inconvenientele cauzate.

Această perturbare nu este izolată, surse din domeniul bancar menționând că „este o situație generalizată la mai multe bănci”.

Deși a fost afectată și Alpha Bank, site-ul acesteia a revenit între timp la funcționalitate normală.

Reprezentanții băncilor afectate încă nu au oferit o declarație oficială privind cauza exactă a problemelor sau un orizont de timp pentru remedierea completă a acestora.

Clienții sunt sfătuiți să rămână în alertă pentru actualizări.

Și, de asemenea, să folosească, pe cât posibil, alternativele de mobile banking disponibile, acolo unde acestea funcționează.

Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90