New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Două mari bănci din România, amendate. Au fost divulgate datele clienților

Două mari bănci din România au fost amendate de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal  (ANSPDCP), după ce datele cu caracter personal ale unor clienți au fost divulgate.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Potrivit unui comunicat de presă al ANSPDCP, este vorba despre ING Bank NV Amsterdam Sucursala București și operatorul Raiffeisen Bank SA.

Operatorul Raiffeisen Bank SA a fost sancționat contravențional cu două avertismente și cu trei amenzi în cuantum total de  138.572 lei (echivalentul sumei de 28.000 EURO).

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

În același timp, operatorul ING Bank NV Amsterdam Sucursala București a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 98.076,00 lei (echivalentul sumei de 20.000 EURO).

ANSPDCP transmite că datele cu caracter personal care au fost accesate și divulgate sunt: date de identificare asociate actului de identitate; date de contact; date de natură bancară (tranzacții și produse deținute, date asociate cardului); user și parolă modul Internet Banking (Home’Bank).

Această eroare a avut ca și consecință efectuarea de operațiuni de plată de către terțe persoane, cu afectarea datelor cu caracter personal ale acestor persoane vizate.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal precizează că operatorii nu au implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prezentat de prelucrare, generat în special, în mod accidental sau ilegal, de divulgarea neautorizată și accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod.

Aceasta a condus la divulgarea neautorizată și accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale acelor clienți.

Ambele cazuri au venit după ce băncile au semnalat neregulile şi au anunţat autoritatea despre ce s-a întâmplat.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: playtech.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3